2024 Güncel Kedi Aşı Fiyatları

Kedi aşı fiyatları her yıl yenilenmektedir. Bu kapsamda 2024 kedi aşı fiyatları belli olmaya başladı. Kediler için 2024 yılında karma aşı, kuduz aşısı, lösemi aşısı, mantar aşısı ve diğer aşıların fiyatları hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Kedilerde oldukça bulaşıcı, önemli ve ciddi sorunlara sebep olan bazı hastalıklardan korunmak için aşı oldukça önemlidir. Tüm hastalıklara karşı henüz aşı geliştirilmemiş olsa da; kedilerde önemli olarak sayabileceğimiz ve özellikle yavru kedilerde ölümcül olabilen bazı hastalıklara karşı aşı mevcuttur. Özellikle Covid-19 hastalığı ile beraber tüm insanlarda aşının önemini anladı ve aşıya daha fazla önem vermeye başladı. Kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi, hem onun sağlığı hem de sizin sağlığınız için aşılara dikkat etmekte ve veteriner hekimin önerdiği programa uyarak aşı yaptırmak gerekir.

Kediler için ülkemizde kullanılan başlıca aşılar karma aşı, kuduz aşısı, lösemi aşısı, FIV aşısı, mantar aşısı ve tetanoz aşısıdır. Bu aşıların her birisi önemlidir ve kedilerin sağlıklarını korumasında ciddi anlamda yardımcı olur. Kedi ve diğer evcil hayvan sahiplerinin aşılar ile ilgili en çok çekindikleri husus ise aşı fiyatlarıdır. Kedi sahipleri özellikle aşı fiyatlarının yüksek olmasından şikayet edebilmektedir. Fakat kedinize aşı yaptırmadığınız takdirde kedinizin hayatını riske atmanın yanında; bulaşıcı bir hastalığa yakalandığında oluşabilecek tedavi masrafı çok daha yüksek olabilmektedir.

2024 Kedi Karma Aşı Fiyatı

Kediler ile ilgili ilk bahsedeceğimiz aşı karma aşıdır. Karma aşı özellikle yavru kedilerde oldukça şiddetli seyredebilen Feline Panleukepenia, Feline Rhinotracheitis ve Feline Calicivirus hastalıklarına karşı koruyuculuk sağlanmaktadır. Bu aşı genellikle kedilere ilk uygulanan aşıdır. Veteriner hekimin önerisi ile 45 günlük yaştan itibaren yaptırılabilir. Bu aşı yapılmadan önce kedinin iç parazit yönünden kontrol edilmesi ve gerekiyorsa iç parazit tedavisi yapılması gerekir. Yavruluk döneminde ilk dozlar yine veteriner hekimin önereceği şekilde tekrarlı yapılmalı ve sonrasında yılda bir kez olacak şekilde tekrar edilmelidir.

2024 yılı için kedi karma aşı fiyatları ilden ile değişmek ile beraber İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Mersin gibi büyük illerde 750 ile 900 TL arasında değişmektedir. Aynı zamanda kliniğe göre bu rakamlarda değişiklikler olabilmektedir.

Kedi karma aşısı 2024 fiyatı 900 TL’dir.

2024 Kedi FeLV (Feline Lösemi Virüsü) Aşısı Fiyatı

FeLV veya diğer adı ile kedi lösemisi kedilerde oldukça yaygın olan ve başlıca ölüm nedenleri arasında yer alan bir hastalıktır. Hastalığa neden olan etken retro virüs ailesinde yer alan bir feline lösemi virüsüdür. Bu hastalık bulaşıcı ve tehlikelidir. Kediler için bu hastalıktan korunmanın başlıca yolu aşılamadır. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kedileri ciddi anlamda etkileyen bu hastalık için aşılama yine yavruluk döneminde başlar. Bu hastalığa karşı aşılama genellikle karma aşıdan hemen sonra yapılır.

2024 yılı için kedi lösemi aşısı fiyatları İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Mersin, Gaziantep gibi büyük illerde ortalama 900 TL civarındadır ve kliniğe göre 750 ile 900 TL arasında değişmektedir.

2024 Kedi FIV Aşısı Fiyatları

İlk olarak 1980’li yıllarda keşfedilen ve tam adı “Feline Immunodeficiency Virus” olan hastalık kediler için oldukça önemlidir. Bu hastalığa aynı zamanda Kedi AIDS’si veya Kedi HIV’i ismi de verilir. Bağışıklık sisteminin önemli unsurlarından olan akyuvarları hedef alan bu virüs özellikle bağışıklık sisteminin zayıflaması neticesinde galip gelebilir. Bu hastalık uzun yıllar boyunca bir belirti göstermeden de devam edebilir.

2024 yılı için kedi FIV aşısı fiyatları ortalama olarak 900 TL ile 1000 TL arasında değişmektedir.

2024 Kedi Kuduz Aşısı Fiyatları

Kuduz hastalığı hem hayvanlar hem de insanlar için oldukça önemli olan ve henüz tedavisi bulunamamış olan bir hastalıktır. Hastalık belirtileri ortaya çıktıktan sonra maalesef bu hastalığın tedavisi olmamaktadır. Çok büyük oranda ısırık ile bulaşan bu hastalık için evde bakılan kediler düşük riskli olsa da hastalık riske edilebilecek bir hastalık değildir. Kuduz aşısı kedilere 3 aydan itibaren yapılabilir ve yıllık olarak tekrarlanması gerekir.

2024 yılı için kedi kuduz aşısı fiyatları 600 TL ile 800 TL arasında değişmektedir. Bulunduğunuz bölgeye ve aşının yapıldığı hayvan sağlığı kurum veya kuruluşuna göre fiyatlarda küçük değişiklikler olabilir.

Kedi kuduz aşısı 2024 fiyatı 700 TL’dir.

2024 Kedi Aşı Fiyatları

2024 yılında uygulanacak olan aşıların ücretlerini hepsini bir arada alacak şekilde aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Kedi Karma Aşı Fiyatı : 900 TL
  • Kedi Kuduz Aşısı Fiyatı : 700 TL
  • Kedi Lösemi Virüsü Aşısı Fiyatı : 900 TL
  • Kedi FIV Aşısı Fiyatı : 900 TL
  • Kedi Mantar Aşısı Fiyatı : 1200 TL

Kaynak: https://www.vetbilgi.com/2024-kedi-ve-kopek-asi-fiyatlari/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu