Amerikan Fuzzy Lop Tavşanı Özellikleri ve Fiyatları

Amerikan fuzzy lop tavşanının kökeni, Hollanda lop tavşanından gelmektedir. Bu yüzden özellikleri de benzerlik göstermektedir. Tavşanlar yapıları gereği hassas olan hayvanlar arasına yer alır. Bu anlamda dikkatli yetiştirilmesi gereken tavşan türleri arasında yer alır.

Amerikan fuzzy lop tavşanının kökeni Hollanda lop tavşanından gelmektedir. Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği (American Rabbit Breeders Association) tarafından Hollanda lop tavşanlarının genleri üzerinde yapılan değişiklikler sonucunda Amerikan fuzzy lop tavşanı türü ortaya çıkmıştır.

Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği kurucularından olan Patty Greene Karl, uzun yıllar süren çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar esnasında derneğe sunduğu tavşan türleri bazen kabul edilmemiş, Patty Greene Karl’ın geliştirdiği tavşanlar yeni bir tür olarak kabul edilmemiştir. Bütün bu yönlendirmeler sonucunda uzun uğraşların sonucunda Hollanda lop tavşanlarının genlerinden gelen yeni bir tavşan türü meydana gelmiştir. Amerikan fuzzy lop tavşanı tarihi 1980’li yıllara kadar dayanmaktadır. Patty Greene Karl sayesinde dünya üzerinde bulunan tavşan türlerine yeni bir tür eklenmiştir.

Amerikan fuzzy lop tavşanı, Hollanda lop tavşanı kökenli bir tavşandır. Bu nedenle fiziksel özellikleri benzerlik göstermektedir. Hollanda lop tavşanına göre daha uzun tüylüdür. Onun haricinde; narin bir vücut yapısı, yanaklarına kadar sarkan uzun kulakları bulunmaktadır. Amerikan fuzzy lop tavşanlarının tüyleri angora tavşanı ile benzerlik göstermektedir.

Amerikan Fuzzy Lop Tavşanı, görünüş itibarı ile Hollanda Lop Tavşanı ile benzerlik gösterse de bazı farklı özellikleri bulunur. Amerikan fuzzy lop tavşanı ilk olarak Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği (American Rabbit Breeders Association) olan ARBA tarafından tanınan bir tavşan ırkıdır. Bu kuruluşun üyeleri arasında pek çok tavşan ve kobay yetiştiricisi bulunur. Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği, tavşan ırklarının belirlenmesinde önemli bir rol oynar.

Amerikan fuzzy lop tavşanları yünleri bakımından angora tavşanı ile benzerlik gösterir. Sık ve kabarık tüylere sahip bir tavşan türüdür. Amerikan fuzzy lop tavşanı, evcil tavşanlar arasında yer alan ve evde bakımı oldukça kolay olan tavşan türleri arasında yer alır. Bu anlamda sizde bir Amerikan fuzzy lop beslemek isterseniz tereddüt etmeden bu minik dostlarımızdan sahiplenebilirsiniz. Amerikan fuzzy lop tavşanları fiziksel özellikler açısından diğer tavşanlar ile benzerlik gösterir. Bu tavşanlar en fazla 4 kilo ağırlığına ulaşabilir.

Amerikan fuzzy lopu diğer tavşan türlerinden ayıran bir özelliği de kulaklarının bazı tavşan türlerinin aksine dik değil de aşağı doğru sarkmış olarak durmasıdır. Bu anlamda diğer tavşan türlerinden biraz daha farklı bir görünüme sahip olurlar. Yanaklarına kadar uzanan kulakları onlara daha sevimli bir görüntü katar.

Amerikan fuzzy lop türü tavşanlar oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Özellikle yavru iken dikkat edilmesi gerekir. Hassas yapıları olduğu için dikkatli taşınması gerekir. Yanlış tutulması ya da Amerikan fuzzy lop tavşanlarının yüksek bir yerden düşmesi bel kemiklerinin kırılmasına yol açabilir. Aynı şekilde bu tür tavşanların kulaklarından tutmak ve kulaklarından asılmakta diğer tavşanlarda olduğu gibi onlara zarar veren hareketler arasında yer alır. Isıya karşı duyarlı yapıları olduğu için ısı değişimlerinden çabuk etkilenirler.

Amerikan Fuzzy Lop Tavşanı Özellikleri

  • Tavşanların genelinde olan özelliklerden birisi olan kemirmek, Amerikan fuzzy lop tavşanlarının en bilinen özellikleri arasında yer alır. Bu tür tavşanlar bulduğu eşyaları ya da yiyecekleri kemirme eğilimi gösterirler. Bu yüzden eşyalarınızın zarar görmesini istemiyorsanız tavşanlarınızı eşyalarınızdan uzak tutmalısınız.
  • Amerikan fuzzy lop tavşanı çok hassas yapılı bir hayvandır. Doğru bir şekilde tutulmadığı zaman bile bel kemikleri zarar görebilir.
  • Diğer tavşan türleri gibi otçul canlılardır. Bu yüzden tavşanları beslemek oldukça kolaydır. Petshoplarda satılan tavşan mamalarından alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
  • Ortalama 7 ile 12 yıl arasında yaşarlar.
  • Amerikan fuzzy lop tavşanları direk güneşe ya da yağmura maruz bırakılmamalıdır. Diğer tavşanlarda olduğu gibi ısı ve soğuğa oldukça duyarlıdır. Isı değişimleri yaşadıkları zaman çeşitli solunum problemleri yaşayabilirler.
  • Amerikan fuzzy lop tavşanı tarihi, Hollanda lop tavşanları ile doğrudan bağlantılı olduğu için genleri benzerlik gösterebilir. Bu yüzden dış görünüşleri neredeyse aynıdır diyebiliriz.
  • Bulundukları ortamın sıcaklığı 10 derecenin altında olmamalıdır. Aynı şekilde 30 derecenin üzerinde olmamalıdır. Daha önce söylediğimiz gibi ısıya karşı oldukça duyarlı hayvanlardır.
  • Çok hızlı üreyebilen hayvanlardır.

Amerikan fuzzy lop tavşanı, kökeni ve tarihi bakımdan Hollanda lop tavşanına çok benzer. Hatta Amerikan fuzzy lop tavşanı kökeni, Hollanda lop tavşanından gelmektedir. Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği olan ARBA tarafından tanınan bu yeni tür karakter olarak da Hollanda lop tavşanı ile benzerlik göstermektedir.

Karakteristik özellikleri diğer tavşan ırkları ile benzerlik gösterir. Hemen hemen bütün tavşanlarda olan özellikler Amerikan fuzzy lop tavşanlarında da bulunmaktadır.

Amerikan Fuzzy Lop Tavşanı Karakteristik Özellikleri

  • Amerikan fuzzy lop tavşanları oldukça hareketli hayvanlardır. Karakteristik özelliklerini başında hareketli olmaları gelir. Eğer bir Amerikan fuzzy lop beslemeye karar verdiyseniz onun hareketli yaşamına hazırlıklı olmanız gerekir.
  • Tavşanların kemirgen hayvanlar olduğunu bilmeyen yoktur. Amerikan fuzzy lop türleri de diğer tavşanlar gibi kemirirler. Buldukları her şeyi kemirme eğilimi gösterirler. Bu yüzden eşyalarınızı onlardan uzak tutmayı ihmal etmeyin.
  • Oldukça neşeli hayvanlardır. Onlarla oyun oynamak sizin için çok eğlenceli dakikalar geçirmenize neden olur.
  • Aktif ve atik hayvanlardır. Sürekli bulundukları yerde durmayı sevmezler.
  • Otçul canlılardır.
  • Etrafında bulunan diğer tavşanlar ile kurdukları ilişkiler sonucu sosyal hayvanlardır diyebiliriz.

Amerikan fuzzy lop tavşanı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız sitemiz içinde bulunan diğer makaleleri okuyabilir; Amerikan fuzzy lop tavşanı tarihi, Amerikan fuzzy lop tavşanı kökeni ve Amerikan fuzzy lop tavşanı özellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Amerikan Fuzzy Lop Tavşanı Fiyatları

Bu tavşan türünü yetiştiricilerden veya petshoplardan bulabilirsiniz. Tavşanlar genel olarak hızlı bir şekilde üreyen hayvanlar oldukları için bulunmaları da kolaydır. Fiyatlar ise tavşanın yaşına ve genel özelliklerine göre küçük farklılıklar göstermektedir.

  • Yavru Amerikan Fuzzy Lop Tavşanı: 120-150 TL
  • Yetişkin Dişi Amerikan Fuzzy Lop Tavşanı: 75-120 TL
  • Yetişkin Erkek Amerikan Fuzzy Lop Tavşanı: 60-90 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu