Kedilerde Kalp Ritim Bozukluğu

Sevimli dostumuz kedilerin de en önemli organı kalp, aynı bizler gibi kedilerde de çok sayıda kalp hastalığı ile karşılaşılabiliyor. Kedilerde ritim bozukluğu tek başına bir hastalık olmaktan çok farklı kalp hastalıkları ve sorunlar ile birlikte ortaya çıkan bir semptomdur. Kedilerde ritim bozukluğu kalp hastalıklarının yanı sıra akciğer sorunları, dolaşım bozuklukları ve zehirlenme gibi durumlar nedeni ile de ortaya çıkabiliyor.

Kilolu kedilerde kalp hastalıkları ile karşılaşılma riski daha yüksek!

Son yıllarda gerek evde kapalı yaşama yani hareketsizlik gerekse kısırlaştırma nedeni ile kedilerde obezite ile gittikçe daha sık karşılaşılmaya başlandı ve bu da beraberinde kalp sorunlarının da daha sık görülmesi durumunu getiriyor ne yazık ki. Kedilerde ritim bozukluğu çeşitli kalp hastalıkları nedeni ile ortaya çıkabiliyor ve obezite de bu kalp hastalıklarına zemin hazırlayan en büyük etken. Bu nedenle kedilerimizin kilo almasını engelleme konusunda kesinlikle dikkatli olmalıyız.

Kedilerin kilo almasının çeşitli sebepleri olabilmektedir. Kısırlaştırma ise buna neden olan önemli bir faktördür. Kısırlaştırma sonrasında kedinizin beslenme ve diyet programının bir veteriner hekim tavsiyesi ile yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.

Yaşlı kedilerde kalp hastalıkları görülüyor!

Yaşlı kedilerde aynı bizlerde olduğu gibi çeşitli kalp hastalıkları görülüyor ve bu nedenle eğer yaşlı bir kedi sahibiyseniz ideal olan kedinizi düzenli aralıklar ile veterinere götürerek kontrollerini yaptırmanız. Bu kontrollerde kedide ritim bozukluğu olduğu ortaya çıkarsa bu durumun altında yatan nedenin bulunması ve ortadan kaldırmak için kedinin tedavi edilmesi çok daha kolay olacaktır.

Solunum sistemi hastalıkları da buna yol açabiliyor!

Kedilerde görülen solunum yolu hastalıkları da ritim bozukluğuna neden olabiliyor. Kedi astımı, bronşit, zatürre gibi hayvanın nefes almasını güçleştiren çeşitli hastalıklar beraberinde ritim bozukluğunu getirebiliyor. Ayrıca zehirlenme ya da yanlış ilaç kullanımı gibi çeşitli etkenler de yine kedilerde ritim bozukluğu durumunun ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Kedilerde Ritim Bozukluğunda Tedavi

Kedilerde ritim bozukluğu tedavisi için öncelikle muayenenin yanı sıra EKG gibi yöntemler kullanılarak kedideki bu durumun tam olarak belirlenmesi ardından ritim bozukluğuna neden olan hastalık ya da etkenin belirlenerek bunu ortadan kaldırmaya yönelik bir tedavi yöntemi uygulanması gerekir. Elbette veteriner hekiminiz bu konuda en doğru kararı verip uygulayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu