Balkonda Köpek Beslemek İsteyenler İçin Öneriler

Hayatımızı sürdürdüğümüz dönemde özellikle büyük şehirlerde yüksek katlı binaların sayısı giderek artarken, müstakil bahçeli evlerin sayısı da giderek azalıyor. Bu durum da köpek besleyenlerin veya beslemek isteyenlerin bahçeden farklı alternatifler aramasına neden oluyor. Dairelerinin içinde köpek beslemek istemeyen insanlar için apartmanlarda en uygun alanlar balkonlar oluyor. Tabi ki balkonda köpek beslemenin bazı avantaj ve dezavantajları söz konusudur. Aynı zamanda balkonda köpek beslemek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır.

Eğer evinizin balkonunda köpek beslemeyi düşünüyorsanız, balkonun güzel manzarasından önce güvenliğini düşünmelisiniz. Köpeğinizin balkondan dışarı çıkmasını önlemek veya dışarıdan balkona diğer canlı ve cisimlerin gelmesini önlemek için gerekli tedbirleri almalısınız.

Balkonlar köpeklerin güneşlenme, temiz hava alma ve hatta dekorasyona göre çimde uzanma ihtiyaçlarını karşılasa da, asla tam olarak bir bahçenin veya bir park yürüyüşünün yerini tutmaz. Bu nedenle balkonda köpek besliyorsanız, balkon dekorasyonunuz ne kadar uygun olsa da köpeğinizin egzersizlerini ihmal etmemelisiniz. Aynı zamanda köpeğinize gerekli olan zamanı ve ilgiyi mutlaka vermelisiniz.

Balkonda Bitki Bulundurmayın

Balkonda mümkün olduğunca bitki bulundurmayın. Ormangülü, açelya, ortanca, sarmaşık, yaban asması gibi bitkiler balkonlara hoş bir görünüm kazandırır ancak köpekler için zehirli olabilir. Hatta ekmek poşetleri veya içerisinde yiyecek bulunan hiçbir kap, ambalaj olmasın. Bu ambalajların rüzgar gibi dış etkenlerle yere düşmesi, köpeğinizin onları yemesine neden olur.

Balkonda Asla Kimyasal Madde Olmasın

Birçoğumuz temizlik maddeleri, deterjanlar ve hatta böcek ilaçlarını balkonlarımızda muhafaza ederiz. Ancak eğer balkonda bir köpek bakacaksak, bu kimyasalları balkonda tutamayız. Zararsız görünen bir sıvı sabun şişesi bile bir köpeği zehirlemek için yeterlidir. Böcek, sinek ilacı gibi maddeleri düşünmeyin bile.

Tuvalet Kabı Bulundurun

İlk iki maddede balkonda olmaması gerekenler vardı. 3. maddede ise olması gereken bir şey var. Tuvalet kabı, lazımlık veya gazetelerden oluşturulan bir tuvalet köşesi balkonda olmalıdır. Balkonda bakılan köpek tuvalet eğitimli olsa da, her ihtimale karşı tedbir amaçlı olarak bir tuvalet köşesi oluşturmalısınız. Köpeğin eğitimine göre tuvalet köşesi, yapay çimden veya gazete sayfalarından oluşabilir. Eğer köpeğinizin tuvalet ihtiyacını karşılaması için yeterli miktarda gezdiriyorsanız ve köpeğinizin karakterini biliyorsanız bu maddeyi uygulayıp, uygulamamak size kalmış.

Duvar veya Parmaklık Güvenliği Sağlayın

Köpeğin yaşayacağı balkonda parmaklık, cam duvar veya sineklik benzeri tel yapılar olmamalıdır. Köpekler parmaklıklar arasına sıkışabilir veya parmaklıklardan aşağı atlayabilirler. Balkon çevresi cam duvarla kaplı olursa, bu cam köpek tarafından heyecanlı veya sinirli bir anda kırılabilir. Sonuçta köpek, ciddi şekilde yaralanabilir. Balkon çevresinde sineklik vb. tel korumalar olursa, köpekler bu korumaları dişleyerek yırtabilir ve kendilerine zarar verebilirler. En güvenli balkon yapısı, beton duvarlı, ahşap veya pvc kapılı olanlardır.

Konforlu Bir Dekor Oluşturun

Köpeğin yaşayacağı balkonun dekorunu köpeğe göre düzenleyin. Köpeğinizin sıcak havalarda uzanabileceği bir beton alan, mümkünse toprak alan oluşturun. Ayrıca soğuk havaları da dikkate alarak mümkün olduğu kadar soğuk geçirmeyen bir köpek kulübesi kullanın. Balkonun güneş almayan bir köşesinde her zaman taze su bulundurun. Köpeğin rahatlığını da düşünerek, seveceği bir yerde yumuşak bir minder bulundurun.

Eğer sizde balkonda köpek besliyorsanız kendi yöntemlerinizi ve dekorunuzu yorum kısmında ziyaretçilerimiz ile paylaşabilirsiniz. Balkonda köpek beslemeyi düşünüyor iseniz de, merak ettiğiniz her şeyi yorum kısmında sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu