Beta Balıklarının Bakımı Nasıl Yapılır?

Evinize bir akvaryum kurmaya karar verdiniz, balık çeşitlerini araştırdınız ve en nihayetinde beta balığı beslemeye karar verdiniz. Peki, şimdi ne yapmanız gerekiyor? Bir akvaryum ve içinde yaşayan balıklara sahip olmak çoğu kişiye göre bir kedi ya da köpeğe sahip olmaktan daha kolay gelebilir. Fakat bu hiçte böyle değildir. Bir akvaryum kurmaya karar verdiyseniz pek çok şeyi göze almışsınız demektir. Özellikle beta balığı gibi bazı balık türlerinin bakımı ve belenmesi oldukça basit ve kolay gelebilir. Bu başlık altında sizlere beta balıklarının bakımı hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Beta Balığınızın Yeni Evini Kurmakla İşe Başlayın

İlk olarak yapmanız gereken şey tabi ki balığın yaşayabileceği bir akvaryum kurmaktır. Bu akvaryum kurma işini balıkları eve getirmeden önce yapmalısınız. Çünkü akvaryumun içine koyacağınız suyu dinlendirmeniz, içinde yer alan malzemelerin temizliğini yapmanız ve uygun yaşam ortamını hazırlamanız gerekiyor. Aslında suyun ve su kültürünün bir süre oturmasını beklemek avantaj olacaktır. Beta balığı için çok detaylı ekipmanlara gerek yoktur. Uygun bir akvaryum, ısıtıcı ve küçük bir filtre sizin için yeterli olacaktır.

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra artık balıklarınızı akvaryuma koyabilirsiniz. Bundan sonrasında yapmanız gerekenler; akvaryumun temiz kalmasını sağlamak ve balıklar için sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak.

Beta Balığı Bakımı Zor Mu?

Beta balıklarının bakımı da tıpkı diğer balık türleri gibidir. Belli başlı noktalara dikkat ettiğiniz sürece sağlıklı bir yaşamı olacaktır. Basit ama dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Beta balıklarının bakımı sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar beslenme ve tabi ki akvaryum temizliğidir. Bir akvaryumcuya gittiğiniz zaman sizin için en uygun balık yemini verecektir. Böylece beslenme konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Fakat akvaryum temizliği için dikkat etmeniz gereken şeyler vardır.

Akvaryumun Temizlenmesi

Bir akvaryumcu için en zor işlerden bir tanesi de akvaryumun temizlenmesi olayıdır. Akvaryum ne kadar büyük olursa bu temizlik o kadar zor olacaktır. Fakat akvaryum temizliğinde dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Öncelikli olarak kaliteli ekipmanlar ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bunun için kaliteli bir iç filtre ve akvaryumun büyüklüğüne göre belki dış filtre kullanabilirsiniz.

Su değişimi de diğer önemli bir noktadır. Temizlik esnasında akvaryumda bulunan suyun tamamını boşaltmak yerine 1/3 oranında suyu değiştirmeniz gerekir. Su değişimi yaparken suyu dipten çekmek pisliklerinde uzaklaştırılmasına yardımcı olacaktır. Bir anda yüksek miktarda veya tamamen su değişimi akvaryumda oturmuş olan bakteri kültürünü ve balığın alıştığı su değerlerini ciddi anlamda değiştireceği için sakıncalı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu