Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo köpek ırkları arasında günümüzde popülerlik açısından ilk sırada yer alan köpek cinsi olarak dikkat çekiyor. 1700-1800 seneleri arasında Pomeranya bölgesinde ortaya çıkan tür oldukça sevimli olan küçük bir köpek cinsidir. Bu ırk dünyada ilk önce İngiliz Kraliçesi Charlotte ve Victoria aracılığı ile dünyaya tanıtılmış ve duyurulmuştur. Cins dış görünüş olarak pelüş oyuncuklara benzemektedir. Olumsuz olarak değerlendirebileceğimiz en önemli özelliği ise tüy dökmesidir. Pomaneranian Boo özellikleri hakkında daha fazla bilgi almak için yazımızın geri kalan kısmını dikkatli bir şekilde okuyabilirsiniz.

Pomeranian Boo’nun yaşam süresi ortalama olarak 14-15 senedir. Alman kökenli bu cins 1-3 kg ağırlık ortalamasına sahiptir. Boyutlarına baktığımızda ise oldukça küçük yapılı bir ırktır ve ortalama 18-30 cm boyu ile minik ve sevimli bir köpek türü olan Pomeranian Boo, kucak köpeği olarak geçer. Enerji düzeyi çok yüksek olmakla birlikte çok fazla egzersiz ihtiyacı hissetmez. Aynı zamanda başka köpekler ile geçinme skalası düşüktür. Eğitim kapasitesi açısından orta düzey olan köpek koruma köpeği değildir. Yabancılara mesafeli olmakla birlikte çocuklarla anlaşma seviyesi üst düzeydir.

Pomeranian Boo Karakter Özellikleri

Bu cins köpekler insanlar ve diğer köpekler ile geçinme anlamında biraz çekimserdir. İnsanları kolay kolay sevmez ve buna karşın ilgi bağımlısı olduğunu ifade etmek gerekiyor. Bu nedenle onunla çok sık ilgilenmeniz gerekir. Eğitim esnasında çok fazla eğlenirler. Bu da onların kolay eğitilmesine neden olacaktır. Koruma iç güdüleri olan bu cins köpek, küçük olduğu için koruma bakımından geri planda kalabilmektedir. Kısacası bu Pomeranian Boo sahiplenmek isterseniz onu koruma köpeği olarak görmemeniz gerekir.

Bu cins köpek yapısı itibari ile çok eğlenceli bir yüz ifadesine sahiptir. Bu da onların daha fazla tercih edilmesine ve bu anlamda daha pahalı olmasına neden olmuştur. Diğer köpek ırkları ile kıyaslandığı zaman oldukça dikkat çekici bir küçüklüğe sahip olması ve tüylerinin güzelliği de oldukça dikkat çekicidir. Ortalama ömürleri 15 sene olması nedeniyle eğer bakımı iyi bir şekilde yapılırsa bu süre oldukça kolay bir şekilde uzayabilir.

Pomeranian Boo Bakımı

Oldukça sevimli olmaları ile dikkat çeken Pomeranian Boo cinsi, bakım anlamında da sahiplerine bir takım sorumluluk yüklemektedir. Tüylerinin dikkat çekici ve güzel olması, bu güzelliğin korunması açısından bakım gerektirir. Kısacası bir bebek sorumluluğu ile onlara yaklaşmanız gerekiyor. Bu anlamda sizler için hazırladığımız önerilere uymanız son derece önemli bir hal alıyor.

Temizlik ve Tüy Sağlığı

Pomeranian Boo, belirli aralıklar ile tüy sağlığını korumak için bakıma ihtiyaç duyar. Pet Shoplardan alacağınız fırça ile köpeğin canını acıtmadan tarayabilirsiniz. Yıkanma konusunda ise veteriner tavsiyelerine mutlaka uymanız gerekiyor. Aylık olarak 3 kere yıkanmaları idealdir.

Diş Sağlığı

Bu türün diş sağlığı açısından da çok hassas olduğunu bilmeniz gerekiyor. Irkları gereğince diş sorunu ile çok sık karşı karşıya kalırlar. Bu anlamda veterinerden yardım almanız gerekebilir.

Gelişim

Köpek kemik gelişimi için egzersiz en büyük ihtiyaçların başında geliyor. Onların rahat bir hareket alanı bulabileceği parklar bu konuda yardımcı olacaktır. Bu onların gelişimi açısından son derece önemlidir.

Yavru Pomeranian Boo Bakımı

Bebek Pomeranian Boo’ların en büyük yardımcıları anneleridir. Bu anlamda sahiplerine bir rol düşmez. Anne sütünden değerli herhangi bir şey yoktur. Onların vücut ısısını kontrol etmek bu noktada önemli olacaktır. Veterinerden alacağınız destek ile bu sorunu kolay bir şekilde çözmeniz mümkündür. Herhangi bir sorun çıktığı zaman veteriner desteği almayı ihmal etmeyin.

Pomeranian Boo bakımı ve özellikleri hakkında sizlere detaylı bir yazı hazırladık. Bu yazıyı rehber olarak görmeniz mümkündür. Aynı zamanda Pomeranian Boo fiyatları ile ilgili olarak “Satılık Pomeranian Boo Fiyatları 2022” konumuzdan da detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu